Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καθαριστικό σπρέυ πινέλων απο το Jumbo




Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά καθαριστικά σπρέυ πινέλων απο διάφορες μάρκες. Πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα. Όταν είδα το συγκεκριμένο στα jumbo το πήρα αμέσως. Το χρησιμοποιώ όταν θέλω ένα γρήγορο καθάρισμα για τα πινέλα μου. Τα πλένω κάθε εβδομάδα με σαπούνι και νερό αλλά όταν βιάζομαι τέτοιου είδους προϊόντα είναι σωτήρια. Καθαρίζουν, απολυμαίνουν και φρεσκάρουν τα πινέλα του μακιγιάζ και το καλύτερο απο όλα είναι ότι μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αμέσως μετά τον καθαρισμό αφού στεγνώνουν αμέσως.    


Δεν έχω δοκιμάσει άλλο καθαριστικό για να μπορώ να το συγκρίνω αλλά μου αρέσει παρά πολύ γιατί καθαρίζει τέλεια τα πινέλα μου. Έχει έντονη μυρωδιά η οποία φεύγει πολύ γρήγορα. 

Τα βασικά συστατικά είναι οινόπνευμα και νερό κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι. Στο internet υπάρχουν πολλές συνταγές για καθαριστικό σπρέυ πινέλων αλλά το συγκεκριμένο προϊόν είναι τόσο φθηνό (1,50 ευρώ τα 100ml)  που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει κανείς.





Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

clinique all about eyes rich




Δεν έχω δοκιμάσει την κρέμα ματιών της clinique all about eyes. Αυτή που δοκίμασα είναι η all about eyes rich που λογικά έχει πιο πλούσια υφή απο την πρώτη. 


Όντως έχει πλούσια, λιπαρή υφή, ανεκτή απο την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών, ακόμα και την δική μου που είναι λιπαρή ακόμα και σε αυτή την περιοχή! Δεν έχω παρατηρήσει μεγάλη αλλαγή στους μαύρους κύκλους και στα πρηξιματάκια, ίσως γιατί δεν έχω έντονα αυτά τα προβλήματα, ωστόσο η ενυδάτωση που προσφέρει η συγκεκριμένη κρέμα είναι το κάτι άλλο. Είναι η πιο ενυδατική κρέμα ματιών που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, μέχρι τώρα τουλάχιστον.  


Θα ήθελα να δοκιμάσω και την all about eyes για να συγκρίνω τις δύο υφές πριν προβώ στην αγορά της κανονικής συσκευασίας. Έχω ένα βαζάκι - δείγμα των 7 ml που κρατάει αρκετό καιρό βέβαια. Επειδή η συγκεκριμένη κρέμα είναι λίγο βαριά δεν την χρησιμοποιώ το καλοκαίρι και θα ήθελα να δω αν η πιο ελαφριά υφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.





Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Jumbo makeup II




Δύο ακόμα 4πλες baked σκιές και ένα lip balm απο το jumbo.



 Η πρώτη έχει μπλε αποχρώσεις και η δεύτερη ροζ-λιλά. 

                                      

Οι σκιές της πρώτης παλέτας έχουν καλή απόδοση χρώματος εκτός απο την ροζ απόχρωση που δεν βγάζει καθόλου χρώμα όσο κι αν προσπάθησα.    


Οι σκιές της δεύτερης παλέτας έχουν όλες καλή απόδοση χρώματος. 

Όπως όλες οι baked σκιές έχουν έντονη λάμψη και μεγάλη διάρκεια. Με μια βάση σκιών τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα και σε θέμα διάρκειας και σε ένταση χρώματος. Ειδικά στις ανοιχτόχρωμες σκιές η βάση πιστεύω οτι είναι απαραίτητη.


Το balm έχει σκούρο ροζ χρώμα ( στην φωτογραφία φαίνεται ανοιχτό) με απολαυστικό άρωμα τσιχλόφουσκας, έντονη λάμψη και διάφανη ενυδάτωση. 


Οι σκιές κοστίζουν 1,99 ευρώ και το lip balm 0,99 ευρώ.







Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Korres multivitamin compact powder




Δώρο μιας φίλης, αυτήν την πούδρα την λάτρεψα στην κυριολεξία. Έχει ελαφριά υφή, βιταμίνες C και E, προσφέρει ματ όψη και παρόλο που στη συσκευασία γράφει ότι είναι διάφανη δίνει καλή κάλυψη πράγμα πολύ σημαντικό για μένα αφού πολλές φορές τη φοράω μόνη της, πάνω απο την ενυδατική μου.


Η συσκευασία είναι λίγο ογκώδης σε σχέση με την ποσότητα του προϊόντος, μόλις 10 g, αλλά πολύ sleek!  


Η απόχρωση που έχω είναι η MVP3 που είναι λίγο σκούρη για μένα αλλά είναι μια χαρά για το καλοκαίρι και για όσο έχω μαυρισμένο δέρμα.


Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο απ' όλα είναι η πολύ απαλή, σχεδόν μεταξένια υφή της. Ίσως η πιο απαλή πούδρα που έχω δοκιμάσει και έχω δοκιμάσει πολλές. 


Κάτω απο το δισκάκι με το προϊόν υπάρχει θήκη με σφουγγαράκι δύο όψεων, μια βελουτέ και μια απλή. Πολύ πρακτικό. Προσωπικά χρησιμοποιώ και τις δύο πλευρές. Αν θέλετε πιο λεπτή στρώση χρησιμοποιήστε πινέλο. 


Κυκλοφορεί σε 4 αποχρώσεις και η τιμή της είναι στα 27,50 ευρώ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Λίγο ακριβή για τα δεδομένα της εποχής αλλά πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά της. Σίγουρα θα αγοράσω μια σε ανοιχτή απόχρωση, μάλλον την MVP1, για να μπορώ να την φοράω και τον χειμώνα.





Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Jumbo makeup!





Μετά απο πολύ καιρό που τα βλέπω στο κατάστημα αποφάσισα να δοκιμάσω μερικά προϊόντα μακιγιάζ απο το jumbo. Έχουμε και λέμε: 

4πλη baked eyeshadow σε καφέ αποχρώσεις


4πλη baked eyeshadow σε πράσινες αποχρώσεις


- Γυαλιστερές, με καλή απόδοση χρώματος, με ικανοποιητική διάρκεια ακόμα και χωρίς primer ή βάση σκιάς.

Ρουζ στην απόχρωση plum

Ρουζ στην απόχρωση terracotta


- Καλή απόδοση χρώματος, ημι-ματ αποτέλεσμα, μεγάλη διάρκεια. 

κραγιόν σε ροζ και ροδακινί απόχρωση


- Καλή απόδοση χρώματος, περλέ γυαλάδα, ενυδάτωση, χωρίς μεγάλη διάρκεια. 

lip gloss σε ροδακινί απόχρωση


- Λάμψη, μεσαία κάλυψη χρώματος (ούτε διαφανές ούτε οπάκ), ενυδάτωση, χωρίς μεγάλη διάρκεια.





Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

korres watermelon lightweight tinted moisturiser




Η συσκευασία περιέχει 30ml. 

Κυκλοφορεί σε τρεις αποχρώσεις - έχω την 01 light sand που είναι η πιο ανοιχτή.

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω προϊόντα ομορφιάς και μάλιστα όταν αυτά προέρχονται απο ελληνικές εταιρίες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια αντηλιακή, ενυδατική κρέμα με χρώμα, με δείκτη προστασίας 30, με μη λιπαρή, ελαφριά υφή. Κάποια απο αυτά που αναφέρονται στη συσκευασία ισχύουν, κάποια άλλα όχι. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

1) αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 : όντως έχει υψηλό δείκτη και προστατεύει την επιδερμίδα απο την ηλιακή ακτινοβολία.
    
2) κρέμα με χρώμα : σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι είναι ενυδατική κρέμα με χρώμα άλλα μεικαπ που προσπαθεί να ενυδατώσει το δέρμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως η ενυδάτωση που προσφέρει να είναι αρκετή για νεανικά δέρματα αλλά όχι για το δικό μου.

3) μη λιπαρή υφή : πράγματι δεν έχει λιπαρή υφή κάτι που εκτιμά ιδιαιτέρως το λιπαρό δέρμα μου! 

4) ελαφριά υφή : καμία σχέση. Όντας μεικαπ και αντηλιακό μαζί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν με ελαφριά υφή. Επίσης είναι δύσκολο στο άπλωμα γι' αυτό το απλώνω με βρεγμένο σφουγγαράκι, όπως ένα τυπικό μεικαπ.  

Ακόμα αναφέρεται ότι έχει δροσερή υφή, προσφέρει κάλυψη και λαμπερό χρώμα. Πράγματι δίνει κάλυψη και λαμπερό χρώμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δροσερή υφή. 


Κάτι που επίσης δεν μου αρέσει είναι η διαφορετική περιγραφή του προϊόντος στην συσκευασία εσωτερική και εξωτερική. Στα ελληνικά αναφέρεται ως αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα ενώ στα αγγλικά ως lightweight tinted moisturiser. 


Επίσης πάνω στο σωληνάριο υπάρχει αυτοκόλλητο που αναφέρει την απόχρωση, το δείκτη προστασίας αλλά και την λέξη foundation. Τελικά είναι αντηλιακό με χρώμα, ενυδατική με χρώμα και spf ή μεικαπ με spf;  Το συγκεκριμένο προϊόν φτιάχνεται στην Ιταλία, όπως και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ της εταιρίας, αν αυτό σημαίνει κάτι για την ποικιλία περιγραφών του προϊόντος.         

Για να μην λέτε ότι γκρινιάζω μόνο υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Είναι δερματολογικά ελεγμένη, κατάλληλη για φωτοευαίσθητο δέρμα, δεν μπλοκάρει τους πόρους και η σύσταση της δεν περιέχει σιλικόνη, mineral oil, propylene glycol, ethanolamine. 

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει για το συγκεκριμένο προϊόν είναι ότι θα το χρησιμοποιήσω τον χειμώνα ως τυπικό μεικαπ κι ας έχει μεγάλο δείκτη, μιας και η χρήση του με βρεγμένο σφουγγαράκι δίνει βαρύ αποτέλεσμα που δεν μου αρέσει καθόλου για το καλοκαίρι.






Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

elf essentials brush set



Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ το σετ πινέλων της elf απο την σειρά essentials. Τα περισσότερα πινέλα του σετ είναι πολύ καλά αλλά όχι όλα. Ας τα δούμε ένα-ένα:


Στο πίσω μέρος της συσκευασίας αναφέρονται όλα τα πινέλα και η χρήση τους.


Total Face Brush : Καλό για πούδρα γιατί δίνει ελαφρύ αποτέλεσμα. Δεν είναι το καλύτερο πινέλο πούδρας αλλά ούτε και το χειρότερο. Αν το έχετε θα το χρησιμοποιήσετε σίγουρα. 


Blush Brush: Υποτίθεται ότι είναι πινέλο για ρουζ, μπρόνζερ και κάνεις κοψίματα με αυτό. Δυστυχώς σε τίποτα απο αυτά δεν λειτουργεί καλά. Μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό. 


Foundation Brush: Μου αρέσει το συγκεκριμένο πινέλο. Απλά θέλει λίγο παραπάνω δουλειά στο άπλωμα του μεικαπ για να μην αφήνει γραμμές. 


Brow Comb & Brush: Το κλασσικό πινέλο για φρύδια και βλεφαρίδες. Κανένα ιδιαίτερο σχόλιο, δουλεύει μια χαρά. 


Eyelash & Brow Wand: Ένα βουρτσάκι μάσκαρας σε πινέλο για τα φρύδια. Φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με την μάσκαρα σας. 


Eyeliner Brush: Το ίσιο πινέλο για αιλάινερ. Κάποιες βολεύονται με το συγκεκριμένο κόψιμο, εγώ όχι. Ψάχνω χρήση για αυτό το πινέλο!  


Smudge Eye Sponge: Ένα πινέλο με σκληρό σφουγγαράκι στην άκρη, ιδανικό για 
smoky look. Πολλά μολύβια έχουν τέτοιο σφουγγαράκι στην άκρη τους που πάει χαμένο όταν τελειώσει το μολύβι, το συγκεκριμένο όμως μένει στο νεσεσέρ μας. Χρήσιμο.


Eyeshadow Brush: Το διάσημο πινέλο σκιάς της elf, ιδανικό όταν θέλω ένταση στο χρώμα και πρακτικό όταν χρησιμοποιώ μόνο ένα χρώμα στα βλέφαρα. Τέλειο για εφαρμογή σκιάς-highlighter κάτω απο το φρύδι και φυσικά για σκιάσεις με σκούρα χρώματα. Ένα για όλα!  


Concealer Brush: Το συγκεκριμένο πινέλο είναι μικρό για κονσίλερ γι' αυτό το έχω για άλλες χρήσεις όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Το χρησιμοποιώ για να απλώνω αιλαινερ σε κρέμα ή τζελ. Επίσης είναι ιδανικό για να βάζω σκιά-highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού. Απλά τέλειο!


Lip Defining Brush: Ένα απλό πινέλο χειλιών που κάνει την δουλειά του καλά. Το περισσότερα πινέλα χειλιών της αγοράς έχουν καπάκι κι αυτό είναι μια ευχάριστη αλλαγή.





Τα συγκεκριμένα πινέλα μπορείτε να τα βρείτε στο www.eyeslipsface.co.uk σε σετ αλλά και μεμονωμένα.





Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Φτιάξτε νέο χρώμα κραγιόν απο δείγματα





Υλικά : κουτάλι, κερί, σπίρτα ή αναπτήρα, καθαρό οινόπνευμα, μπατονέτα, οδοντογλυφίδα, ένα κουτάκι για το τελικό προϊόν και φυσικά τα δείγματα μας...


βουτάμε την μπατονέτα σε καθαρό οινόπνευμα και περνάμε το εσωτερικό του κουτιού για απολύμανση... 


αδειάζουμε τα δείγματα στο κουτάλι...


κρατάμε το κουτάλι πάνω απο το αναμμένο κερί μέχρι να λιώσουν τα δείγματα και ανακατεύουμε με την οδοντογλυφίδα μέχρι το χρώμα να γίνει ενιαίο - προσοχή μην καείτε...


ρίχνουμε το μείγμα στο κουτί πριν κρυώσει...


μόλις κρυώσει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νέο μας κραγιόν.





Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εlf stipple brushes




Η Εlf έχει δυο stipple brushes, πινέλα με δυο διαφορετικά μήκη και χρώματα τριχών. Μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιου είδους πινέλα αποφάσισα να πάρω και τα δυο για να τα δοκιμάσω.
  


Το stipple brush έχει πιο κοντό χερούλι, μακρύτερες τρίχες και ήθελα να το χρησιμοποιήσω για να απλώνω το μεικαπ αλλά δυστυχώς δεν κάνει γι' αυτή την δουλειά. Αν είχε πιο πυκνές και σταθερές τρίχες θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι τέλειο για άπλωμα πούδρας γιατί αφήνει ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο. Επίσης το χρησιμοποιώ για το ρουζ. Το συγκεκριμένο πινέλο με βοήθησε να απλώνω σκούρα ή έντονα χρώματα χωρίς να κάνω υπερβολές.      


Το small stipple brush δεν είναι απλώς μικρότερο είναι τελείως διαφορετικό. Έχει πιο μακρύ χερούλι και κοντές αλλά πυκνές και σταθερές τρίχες. Αυτό το πινέλο το πήρα για να απλώνω τα λιγοστά κρεμώδη, υγρά ή σε μορφή τζελ ρουζ που έχω γιατί με τα δάχτυλα δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά. Δουλεύει άψογα με τέτοια προϊόντα, ειδικά το ρουζ σε τζελ το απλώνει τέλεια. Μια μέρα αποφάσισα να το δοκιμάσω με μεικαπ και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν είναι η πυκνότητα των τριχών, η σταθερότητα τους ή το γεγονός ότι είναι πιο μικρό, οπότε δουλεύει καλύτερα με τις καμπύλες του προσώπου, αλλά δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Απλά τέλειο!



Τα συγκεκριμένα πινέλα ανήκουν στην σειρά studio της Εlf  και μπορείτε να τα βρείτε στο www.eyeslipsface.co.uk στην τιμή των 5 ευρώ περίπου το ένα. 





Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

marie claire basics : makeup pencils



Τις τελευταίες μέρες παίζω με τα τρία μολύβια που δίνει το marie claire στο τεύχος Μαρτίου, δύο για τα μάτια και ένα για τα χείλη. 


Δεν είναι τα κλασσικά λεπτά μολύβια για το περίγραμμα ματιών/χειλιών αλλά πιο χοντρά κρεμώδη μολύβια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν σκιά και κραγιόν αντίστοιχα. Είναι 3,6 γραμ το καθένα και χρειάζονται ξύσιμο όπως τα απλά μολύβια.  


Τα χρώματα είναι γκρι-μπεζ (ή taupe), πορτοκαλί, και μπλε.
 Το μπλε φαίνεται τιρκουάζ στην φωτο αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο σκούρο. 
Το πορτοκαλί στα χείλη δείχνει πιο ροζ.
  
Μου αρέσουν πολύ τα συγκεκριμένα χρώματα και η συσκευασία σε μορφή μολυβιού είναι εύκολη στη χρήση και στην μεταφορά. Επίσης μου αρέσουν πολύ οι συλλεκτικές σειρές όπως τα mcbasics. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα ωραία είδη μακιγιάζ.