Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

DIY : Μεταλλική παλέτα μακιγιάζ


Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες για να φτιάξετε την δική σας παλέτα. Προσωπικά προτιμώ παλέτες που περιέχουν ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Ειδικά όταν βρω έναν συνδυασμό που μου αρέσει θέλω να συγκεντρώνω όλα τα χρώματα σε μια συσκευασία. Ιδανικές παλέτες για αυτή την δουλειά αποδείχθηκαν οι μεταλλικές κασετίνες από τσιγάρα. Είναι λεπτές, σταθερές και ελαφριές. Προς θεού δεν σας παροτρύνω να αρχίσετε το κάπνισμα αλλά αν γνωρίζετε κάποιο άτομο που καπνίζει τέτοια τσιγάρα ζητείστε να σας δώσει το κουτί. Το πιθανότερο είναι να το πετάει μετά την χρήση. Όταν ο αδελφός μου αγοράζει τέτοια κασετίνα πάντα καταλήγει στα χέρια μου!         


Μια άδεια κασετίνα απο τσιγάρα...


Κόβουμε ένα κομμάτι αφρώδες φύλλο στις εσωτερικές διαστάσεις της κασετίνας και στρογγυλεύουμε τις γωνίες... 


Με ένα κοπίδι ανοίγουμε τόσες τρύπες στο αφρώδες φύλλο όσα είναι τα χρώματα που θέλουμε να  βάλουμε στην παλέτα. Ένα αντικείμενο στο μέγεθος της σκιάς θα σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο εύκολα τις τρύπες πχ ένα κέρμα (εγώ χρησιμοποίησα το μεταλλικό στέλεχος μιας σκιάς που έχει τελειώσει)...    


Τοποθετούμε μαγνήτες μέσα στην κασετίνα (οι δικοί μου μαγνήτες προέρχονται απο παλιές λίστες για ψώνια)...


Πάνω στους μαγνήτες βάζουμε το αφρώδες κομμάτι με τις τρύπες...



Η παλέτα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τις σκιές μας και όχι μόνο! 



 2η παλέτα





Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Eyeshadow bases : MANHATTAN VS ARTDECO



Ένα πράγμα είναι σίγουρο : οι σκιές σήμερα έχουν καλύτερη χρωματική απόδοση από ότι παλιότερα, ακόμα και οι φθηνές. Πριν μερικά χρόνια όλες σχεδόν οι σκιές ανεξαρτήτως μάρκας, ποιότητας και τιμής ήταν άχρωμες! Έβαζες τη μισή συσκευασία στο βλέφαρο και πάλι με δυσκολία έβλεπες το χρώμα. Γι΄ αυτόν τον λόγο άρχισα να πειραματίζομαι με βάσεις και primers. Με ενδιαφέρει η διάρκεια αλλά και η απόδοση στο χρώμα.  


 Αυτές είναι οι βάσεις που χρησιμοποιώ από Manhattan και Artdeco αντίστοιχα.
    

Η υφή τους είναι διαφορετική. Η Manhattan είναι περισσότερο mousse παρά κρέμα ενώ η Artdeco είναι κρεμώδης και πιο λιπαρή. Και οι δύο κάνουν το μακιγιάζ να διαρκεί πραγματικά όλη μέρα.    

χωρίς σκιά
 Η διαφορά τους είναι στο εφέ που δίνουν στη σκιά.


 Αριστερά είναι η σκιά χωρίς τίποτα από κάτω - σχεδόν δεν φαίνεται.
 Στο κέντρο είναι η ίδια σκιά με την βάση της Manhattan. Απίστευτη απόδοση και βάθος χρώματος, είναι πιο σκούρο και έντονο.  
Δεξιά είναι η ίδια σκιά με την βάση της Artdeco. Επίσης καλή απόδοση με πιο απαλό και γυαλιστερό χρώμα. 

η αμαρτωλή σκιά

Με την βάση της Manhattan φοράω όλες τις "άχρωμες" σκιές που έχω γιατί είναι ο μόνος τρόπος να τις χρησιμοποιήσω. Με την βάση της Artdeco φοράω τις σκιές που έχουν καλύτερη χρωματική απόδοση και θέλω απλά να ενισχύσω την διάρκεια τους.

 Εκτός από το εφέ στο χρώμα διαφέρουν στην ποσότητα και στην τιμή, η Manhattan είναι 7gr και κοστίζει 10+ ευρώ και η Artdeco είναι 5ml και κοστίζει 7+ ευρώ. Όποια κι αν επιλέξετε θυμηθείτε να βάζετε λίγη ποσότητα. Μια λεπτή στρώση στα βλέφαρα είναι αρκετή.