Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εlf stipple brushes




Η Εlf έχει δυο stipple brushes, πινέλα με δυο διαφορετικά μήκη και χρώματα τριχών. Μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιου είδους πινέλα αποφάσισα να πάρω και τα δυο για να τα δοκιμάσω.
  


Το stipple brush έχει πιο κοντό χερούλι, μακρύτερες τρίχες και ήθελα να το χρησιμοποιήσω για να απλώνω το μεικαπ αλλά δυστυχώς δεν κάνει γι' αυτή την δουλειά. Αν είχε πιο πυκνές και σταθερές τρίχες θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι τέλειο για άπλωμα πούδρας γιατί αφήνει ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο. Επίσης το χρησιμοποιώ για το ρουζ. Το συγκεκριμένο πινέλο με βοήθησε να απλώνω σκούρα ή έντονα χρώματα χωρίς να κάνω υπερβολές.      


Το small stipple brush δεν είναι απλώς μικρότερο είναι τελείως διαφορετικό. Έχει πιο μακρύ χερούλι και κοντές αλλά πυκνές και σταθερές τρίχες. Αυτό το πινέλο το πήρα για να απλώνω τα λιγοστά κρεμώδη, υγρά ή σε μορφή τζελ ρουζ που έχω γιατί με τα δάχτυλα δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά. Δουλεύει άψογα με τέτοια προϊόντα, ειδικά το ρουζ σε τζελ το απλώνει τέλεια. Μια μέρα αποφάσισα να το δοκιμάσω με μεικαπ και μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν είναι η πυκνότητα των τριχών, η σταθερότητα τους ή το γεγονός ότι είναι πιο μικρό, οπότε δουλεύει καλύτερα με τις καμπύλες του προσώπου, αλλά δίνει πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Απλά τέλειο!



Τα συγκεκριμένα πινέλα ανήκουν στην σειρά studio της Εlf  και μπορείτε να τα βρείτε στο www.eyeslipsface.co.uk στην τιμή των 5 ευρώ περίπου το ένα. 





Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

marie claire basics : makeup pencils



Τις τελευταίες μέρες παίζω με τα τρία μολύβια που δίνει το marie claire στο τεύχος Μαρτίου, δύο για τα μάτια και ένα για τα χείλη. 


Δεν είναι τα κλασσικά λεπτά μολύβια για το περίγραμμα ματιών/χειλιών αλλά πιο χοντρά κρεμώδη μολύβια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν σκιά και κραγιόν αντίστοιχα. Είναι 3,6 γραμ το καθένα και χρειάζονται ξύσιμο όπως τα απλά μολύβια.  


Τα χρώματα είναι γκρι-μπεζ (ή taupe), πορτοκαλί, και μπλε.
 Το μπλε φαίνεται τιρκουάζ στην φωτο αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο σκούρο. 
Το πορτοκαλί στα χείλη δείχνει πιο ροζ.
  
Μου αρέσουν πολύ τα συγκεκριμένα χρώματα και η συσκευασία σε μορφή μολυβιού είναι εύκολη στη χρήση και στην μεταφορά. Επίσης μου αρέσουν πολύ οι συλλεκτικές σειρές όπως τα mcbasics. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα ωραία είδη μακιγιάζ.