Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

korres watermelon lightweight tinted moisturiser




Η συσκευασία περιέχει 30ml. 

Κυκλοφορεί σε τρεις αποχρώσεις - έχω την 01 light sand που είναι η πιο ανοιχτή.

Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω προϊόντα ομορφιάς και μάλιστα όταν αυτά προέρχονται απο ελληνικές εταιρίες. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μια αντηλιακή, ενυδατική κρέμα με χρώμα, με δείκτη προστασίας 30, με μη λιπαρή, ελαφριά υφή. Κάποια απο αυτά που αναφέρονται στη συσκευασία ισχύουν, κάποια άλλα όχι. Ας τα πάρουμε με την σειρά.

1) αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 : όντως έχει υψηλό δείκτη και προστατεύει την επιδερμίδα απο την ηλιακή ακτινοβολία.
    
2) κρέμα με χρώμα : σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι είναι ενυδατική κρέμα με χρώμα άλλα μεικαπ που προσπαθεί να ενυδατώσει το δέρμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως η ενυδάτωση που προσφέρει να είναι αρκετή για νεανικά δέρματα αλλά όχι για το δικό μου.

3) μη λιπαρή υφή : πράγματι δεν έχει λιπαρή υφή κάτι που εκτιμά ιδιαιτέρως το λιπαρό δέρμα μου! 

4) ελαφριά υφή : καμία σχέση. Όντας μεικαπ και αντηλιακό μαζί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν με ελαφριά υφή. Επίσης είναι δύσκολο στο άπλωμα γι' αυτό το απλώνω με βρεγμένο σφουγγαράκι, όπως ένα τυπικό μεικαπ.  

Ακόμα αναφέρεται ότι έχει δροσερή υφή, προσφέρει κάλυψη και λαμπερό χρώμα. Πράγματι δίνει κάλυψη και λαμπερό χρώμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δροσερή υφή. 


Κάτι που επίσης δεν μου αρέσει είναι η διαφορετική περιγραφή του προϊόντος στην συσκευασία εσωτερική και εξωτερική. Στα ελληνικά αναφέρεται ως αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα ενώ στα αγγλικά ως lightweight tinted moisturiser. 


Επίσης πάνω στο σωληνάριο υπάρχει αυτοκόλλητο που αναφέρει την απόχρωση, το δείκτη προστασίας αλλά και την λέξη foundation. Τελικά είναι αντηλιακό με χρώμα, ενυδατική με χρώμα και spf ή μεικαπ με spf;  Το συγκεκριμένο προϊόν φτιάχνεται στην Ιταλία, όπως και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ της εταιρίας, αν αυτό σημαίνει κάτι για την ποικιλία περιγραφών του προϊόντος.         

Για να μην λέτε ότι γκρινιάζω μόνο υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Είναι δερματολογικά ελεγμένη, κατάλληλη για φωτοευαίσθητο δέρμα, δεν μπλοκάρει τους πόρους και η σύσταση της δεν περιέχει σιλικόνη, mineral oil, propylene glycol, ethanolamine. 

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει για το συγκεκριμένο προϊόν είναι ότι θα το χρησιμοποιήσω τον χειμώνα ως τυπικό μεικαπ κι ας έχει μεγάλο δείκτη, μιας και η χρήση του με βρεγμένο σφουγγαράκι δίνει βαρύ αποτέλεσμα που δεν μου αρέσει καθόλου για το καλοκαίρι.