Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

DIY : Ντεμακιγιάζ ματιών




Έχω διαβάσει σε άπειρα περιοδικά ότι το baby oil μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ντεμακιγιάζ ματιών. Ξέρω άτομα που το χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό και είναι πολύ ευχαριστημένα, όμως όποτε το επιχείρησα κατέληξα με ερεθισμένα μάτια και τσούξιμο. Αν και ξεβάφει πολύ καλά τα μάτια αποφάσισα να μην το ξαναχρησιμοποιήσω. Παρατηρώντας τα διφασικά ντεμακιγιάζ ματιών που κυκλοφορούν στην αγορά αποφάσισα να φτιάξω ένα δικό μου, με τι άλλο φυσικά; Με baby oil.   
Σε ένα άδειο μπουκάλι έβαλα μισό νερό και μισό baby oil. Ανακίνησα το μείγμα και το δοκίμασα. Τέλειο αποτέλεσμα χωρίς τσούξιμο και ερεθισμούς.
Χρησιμοποίησα baby oil με χαμομήλι και νερό από βρύση με φίλτρο (μάτι είναι αυτό!). Το μπουκάλι προέρχεται από άλλο προϊόν το οποίο έπλυνα πολύ καλά με νερό και υγρό πιάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπουκάλι από το ντεμακιγιάζ ματιών που σας τελείωσε ή από τις άδειες συσκευασίες ταξιδιού που πουλάνε στα καταστήματα. Ότι και να διαλέξετε συνιστώ πολύ καλό πλύσιμο.
 Αν το επιχειρήσετε μην γεμίσετε το μπουκάλι με το μείγμα μέχρι επάνω, αφήστε λίγο περιθώριο για να μπορείτε να το ανακινήσετε εύκολα. Εγώ έκανα το λάθος να το γεμίσω και δυσκολεύτηκα στο ανακάτεμα. Επίσης μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες των υγρών π.χ. 1/2 νερό -1/2 baby oil, 2/3 νερό - 1/3 baby oil κ.τ.λ.         
 Πολύ οικονομικός τρόπος για το ντεμακιγιάζ των ματιών αφού ένα μπουκάλι baby oil στοιχίζει λιγότερο από ένα μπουκάλι ντεμακιγιάζ ματιών, έχει μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος και σε συνδυασμό με νερό θα κρατήσει για πολύ καιρό.  
   

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Lidl cien makeup



 

Παρόλο που αποφάσισα να μην αγοράσω makeup για κάποιο διάστημα (ή τουλάχιστον μέχρι να τελειώσω κάποια από αυτά που έχω ήδη) αυτά είναι μερικά από τα νέα χρώματα της συλλογής μακιγιάζ cien της lidl που αγόρασα πρόσφατα...
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Δύο colour lip butter σε ροζ και κοραλλί απόχρωση αντίστοιχα. Υπάρχουν άλλα δύο χρώματα σε μωβ και κόκκινο χρώμα.










Ένα κραγιόν σε nude απόχρωση και περλέ τελείωμα. Υπάρχουν άλλες δύο ή τρείς σκούρες αποχρώσεις.  




Τρία lipgloss σε κρεμώδη μωβ απόχρωση, διάφανη βερικοκκί απόχρωση με glitter και shimmer σαμπανιζέ απόχρωση αντίστοιχα. Υπάρχει ακόμα ένα χρώμα σε κρεμώδη καφέ-κόκκινη απόχρωση.






Τρείς τριπλές σκιές, δύο σε γήινες αποχρώσεις και μια σε λιλά-μωβ χρώματα που στη φωτο φαίνονται μπλέ αλλά δεν είναι. Επίσης είναι γυαλιστερές σκιές και όχι ματ όπως φαίνονται στη φωτογραφία. 


 
 
  • Τα lip butter pencils, to κραγιόν και τα gloss έχουν καλή απόδοση χρώματος και είναι αρκετά ενυδατικά.
  • Οι σκιές έχουν επίσης καλή απόδοση χρώματος αν και με μια βάση από κάτω θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και στο χρώμα και στην διάρκεια.
  • Η μάσκαρα είναι μαύρη με τεράστιο βουρτσάκι. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά υπόσχεται όγκο, μήκος και καμπύλες και μου θυμίζει την X-Traordinaire mascara της seventeen που επίσης θέλω να δοκιμάσω (η συσκευασία τους είναι ίδια).   
 
Υ.Γ. Το κραγιόν 33 golden shimmer και το lipgloss 13 sparkling champagne ταιριάζουν υπέροχα μαζί.