Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ανακύκλωση συσκευασιών : μεταλλικά κουτιά απο κρέμες




Τα μεταλλικά κουτάκια από διάφορες κρέμες έχουν πολλές χρήσεις όταν αδειάσει το περιεχόμενο τους.


Τα χρησιμοποιώ για να βάλω μέσα προϊόντα μακιγιάζ σε υγρή ή στερεή μορφή. Προϊόντα που έχει σπάσει η συσκευασία τους ή έχουν σπάσει τα ίδια όπως πούδρες, σκιές και ρουζ.
 Επίσης βάζω μέσα τα νέα χρώματα που φτιάχνω αναμειγνύοντας διαφορετικές αποχρώσεις σκιών ή ρουζ, το μείγμα υδατικής κρέμας με μεικ απ κ.α.
Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι όντας μεταλλικά μπορούν να μπουν σε παλέτες μακιγιάζ με μαγνητικό πάτο. Σ΄ αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα καπάκια σαν θήκες προϊόντων σε σκόνη αφού τα πιέσετε καλά μέσα στην θήκη ρίχνοντας πρώτα λίγο καθαρό οινόπνευμα στο μείγμα.
       




Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ροδόνερο και Ανθόνερο





Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ ροδόνερο και ανθόνερο ως λοσιόν προσώπου. Δεν θυμάμαι αν μου το σύστησε κάποιος ή το διάβασα σε περιοδικό, αλλά από τότε που τα δοκίμασα τα χρησιμοποιώ συνέχεια.
  


Δοκιμάζω και λοσιόν του εμπορίου αλλά πάντα επιστρέφω στα αγαπημένα μου νεράκια! Ο λόγος; Είναι βρώσιμα που σημαίνει ότι εφόσον μπορώ να τα φάω μπορώ να τα βάλω και στο πρόσωπο μου άφοβα. Δεν περιέχουν οινόπνευμα, συντηρητικά και χημικά, αντίθετα με τις περισσότερες λοσιόν του εμπορίου, αλλά μόνο νερό και απόσταγμα λουλουδιών. Χρησιμοποιούνται όπως μια τυπική λοσιόν, ποτίζουμε λίγο βαμβάκι με το υγρό και περνάμε το πρόσωπο. 
 
Πολλές γυναίκες δεν χρησιμοποιούν λοσιόν είτε γιατί ξηραίνει το δέρμα τους, είτε γιατί το θεωρούν περιττό βήμα για το καθαρισμό του προσώπου τους. Αντίθετα εγώ τη χρησιμοποιώ συνέχεια. Έχω λιπαρό δέρμα οπότε η χρήση λοσιόν είναι απαραίτητη μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας για φρεσκάρισμα. Χρειάζομαι προϊόντα χωρίς αλκοόλ για να μην ερεθίζουν το δέρμα μου όσο συχνά κι αν τα χρησιμοποιώ και τα νεράκια αυτά είναι ιδανικά.  
 
Από την πείρα μου έχω διαπιστώσει ότι το ροδόνερο είναι καταλληλότερο για κανονικές, ώριμες ή ξηρές επιδερμίδες γιατί είναι πιο ενυδατικό από το ανθόνερο το οποίο ταιριάζει καλύτερα σε νεανικές, λιπαρές επιδερμίδες. Μου αρέσουν και τα δύο γι' αυτό χρησιμοποιώ το ροδόνερο τον χειμώνα και το ανθόνερο το καλοκαίρι.
 
Έχουν υπέροχο άρωμα, τριαντάφυλλο και άνθη εσπεριδοειδών αντίστοιχα, και είναι πολύ φθηνά, 3 ευρώ τα 270 κ.ε., ενώ έχω βρει από άλλη μάρκα μπουκάλι με σπρέι 200ml με 2 ευρώ. 
 
Στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει ροδόνερο και ανθόνερο που είναι κατάλληλα για καλλυντική χρήση αλλά δεν ήταν τόσο καλά όσο τα βρώσιμα.