Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Casuelle day & night eye palette





Πρόσφατα αγόρασα την παλέτα σκιών day and night της Casuelle 



Μια παλέτα εννέα σκιών με αποχρώσεις κατάλληλες για πρωινό και βραδινό μακιγιάζ, όπως λέει και το όνομα της! 
Οι οκτώ σκιές είναι 1,36 γρ η κάθε μια και η μεγάλη είναι 3 γρ 


Οι σκιές έχουν πολύ καλή απόδοση και με μια βάση ή πρίμερ έχουν και διάρκεια

Τι δεν μου αρέσει σε αυτήν την παλέτα :

- Παρόλο που ο καθρέφτης καλύπτει όλο το καπάκι της παλέτας δυστυχώς είναι πλαστικός και παραμορφώνει αρκετά την εικόνα. Για ώρα ανάγκης καλός είναι, αλλά θα προτιμούσα να έχει γυάλινο καθρέφτη. Ένας γυάλινος καθρέφτης βέβαια θα αύξανε το βάρος της παλέτας και ίσως και την τιμή της.

- Η συσκευασία περιέχει δυο πινελάκια, ένα μονό και ένα διπλής όψεως, τα οποία δεν είναι καλής ποιότητας. Μου αρέσει το μέγεθός τους αλλά οι τρίχες είναι κομμένες χάλια, καλύτερα να είχαν όλα σφουγγαράκι ή ακόμα καλύτερα να υπήρχε μια ακόμα σειρά σκιές στην θέση των πινελακίων, κάτι που σίγουρα θα αύξανε την τιμή της παλέτας.          



Τι μου αρέσει σε αυτήν την παλέτα :

- Η απόδοση των σκιών 

- Οι αποχρώσεις των σκιών μου επιτρέπουν να δημιουργήσω διάφορα μακιγιάζ, από φυσικό μέχρι smokey. Είναι χρώματα κλασικά, neutral θα έλεγα, που φοριούνται εύκολα. Αυτή η παλέτα δεν θα μείνει ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι!

- Το μέγεθος της παλέτας είναι κατάλληλο για ταξίδια καθώς δεν είναι ούτε πολύ μικρή ούτε πολύ μεγάλη. Δεν πιάνει πολύ χώρο στο νεσεσέρ και δεν προσθέτει βάρος, είναι πολύ ελαφριά.

- Η συσκευασία της είναι μεταλλική και πολύ όμορφη με vintage σχέδιο σε λιλά και χρυσό χρώμα. Πραγματικό στολίδι για το μπουντουάρ!

- Η συσκευασία εκτός από ωραία είναι και πρακτική. Όταν τελειώσουν οι σκιές, το πλαστικό τμήμα αφαιρείται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως diy παλέτα.


Την παλέτα μπορείτε να την βρείτε στα Hondos Center στην τιμή των 9,60 ευρώ





Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Fabulous Kit & Precious Kit απο την Lovely





Πρόσφατα αγόρασα δυο παλέτες σκιών 9 χρωμάτων της Lovely





Το Fabulous Kit κινείται σε μπεζ - καφέ τόνους, κατάλληλους για πρωινό και βραδινό μακιγιάζ. Οι υφές των σκιών είναι 3 ματ, 1 σατινέ, 3 γυαλιστερές και 2 με γκλίτερ. Η παλέτα χωρίζεται σε τρία είδη μακιγιάζ - daily look, shiny look, party look - που αναγράφονται στο πλάι κάθε σειράς ενώ κάτω από κάθε σκιά αναγράφεται το όνομα της. Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε τις σκιές όπως θέλουμε αλλά είναι καλό που υπάρχουν οδηγίες






Το Precious Kit έχει γκρι-μπεζ χρώματα με ολίγον από μωβ και ροζ τόνους, επίσης κατάλληλα για πρωινό και βραδινό μακιγιάζ. Οι υφές των σκιών είναι 1 ματ, 2 σατινέ, 5 γυαλιστερές και 1 με γκλίτερ. Όπως και το Fabulous Kit έτσι και αυτή η παλέτα χωρίζεται σε τρία είδη μακιγιάζ - daily look, shiny look, party look - που αναγράφονται στο πλάι κάθε σειράς ενώ κάτω από κάθε σκιά αναγράφεται το όνομα της 


 

Οι παλέτες είναι αντιγραφή των μικρών παλετών της Too Faced ως προς το σχήμα της συσκευασίας, την διάταξη των σκιών, το φυλλαδιάκι με οδηγίες για τα τρία μακιγιάζ και ο καθρέφτης που βρίσκονται στο καπάκι.

Οι απόδοση των σκιών είναι αρκετά καλή, αλλά τη διάρκεια τους δεν τη γνωρίζω γιατί πάντα χρησιμοποιώ βάση ή primer, δεν τις έχω φορέσει ποτέ μόνες τους. Μου αρέσει η ποικιλία υφών που έχουν οι σκιές, ωστόσο αυτές με γκλίτερ δεν με ξετρελαίνουν, θα προτιμούσα να έχουν κάποια άλλη υφή. Θα ήθελα επίσης η διάταξη των σκιών και τα ονόματα τους να βρίσκονται στο πίσω μέρος της παλέτας και όχι μόνο στο πίσω μέρος του κουτιού.

Μην σας ξεγελά η άκρως ανοιξιάτικη συσκευασία των παλετών (που μου αρέσει πολύ - το ομολογώ) γιατί τα χρώματα είναι βασικά, ούτε παστέλ ούτε χρωματιστά, μάλλον neutral θα έλεγα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους και όλες τις εποχές, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και αυτό είναι καλό γιατί θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα και δεν θα μείνουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι.  

Οι παλέτες κοστίζουν 11,50 ευρώ η μια και τις βρίσκετε στα καταστήματα Dust+Cream