Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Nude χείλη από τα H&M



Πρόσφατα αγόρασα ένα nude κραγιόν και ένα nude γκλος από το h&m - έχω κόλλημα με τα nudes! Η απόχρωση του κραγιόν είναι NUDE BLISS και του γκλος NUDE.



Το κραγιόν έχει καλή κάλυψη και είναι αρκετά ενυδατικό. Αν θέλετε περισσότερη ενυδάτωση φορέστε lipbalm πριν το κραγιόν σας (αυτό ισχύει για όλα τα κραγιόν).

NUDE BLISS
Το γκλος δίνει μια ημιδιάφανη, γλυκιά nude εμφάνιση στα χείλη. Είναι λίγο κολλώδες αλλά αυτό εξασφαλίζει ενυδάτωση και μεγαλύτερη διάρκεια. 
Φυσικά μπορείτε να φορέσετε τα δύο προϊόντα μαζί για πιο έντονο χρώμα.

NUDE
Και οι δύο αποχρώσεις δίνουν φυσικό χρώμα στα χείλη αλλά δεν είναι τελείως nude, έχουν μια ροδακινί χροιά στο χρώμα τους.

  

Είναι τέλεια επιλογή για να ισορροπήσετε ένα έντονο μακιγιάζ στα μάτια ή όταν θέλετε φυσικό λουκ.   

Το γκλος κοστίζει 1,95e τα 3ml και το κραγιόν 4,95e ta 4,5g. 



Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τι μπορείτε να κάνετε με μια λευκή σκιά;


                                           
Εκτός από το να βάψετε τα μάτια σας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σαν highlighter για να φωτίσετε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου.                
  •  Λίγη λευκή σκιά στο πάνω μέρος του μάγουλου, με κατεύθυνση προς τους κροτάφους, δίνει λάμψη στο πρόσωπο. 
  • Με λίγη σκιά στη ράχη της μύτης θα φαίνεται πιο λεπτή.
  • Αν βάλετε λευκή σκιά στο ν του πάνω χείλους τα χείλη σας θα φαίνονται πιο αισθησιακά, ενώ αν βάλετε στο κέντρο του κάτω χείλους θα φαίνονται πιο σαρκώδη.
  • Και φυσικά η κλασσική τοποθέτηση λευκής σκιάς κάτω από το φρύδι και στην εσωτερική γωνία του ματιού φωτίζει το βλέμμα.



Προτείνω η σκιά να είναι γυαλιστερή. Μια ματ σκιά δεν μπορεί να δώσει την λάμψη που θέλουμε επειδή δεν αντανακλά το φως. Μια περλέ ή σατινέ σκιά είναι ιδανική. Η γκλίτερ σκιά καλύτερα να φορεθεί μόνο βράδυ.

Στα καταστήματα καλλυντικών κυκλοφορούν διάφορα πινέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απλώσετε highlighter, ωστόσο μπορείτε να το κάνετε και με τα δάχτυλα. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ τα πινελάκια που συνοδεύουν τα ρουζ ή κάποιο μικρό πινέλο προσώπου από σετ που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για πούδρα ούτε για ρουζ. 

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξετε για να απλώσετε highlighter προσέξτε την ποσότητα που θα απλώσετε. Βάλτε μικρή ποσότητα κι αν χρειάζεται βάλτε περισσότερη. Στο μακιγιάζ είναι πιο εύκολο να προσθέσεις χρώμα από το να αφαιρείς.     

Εκτός από λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα όπως ανοιχτό μπεζ, εκρού, πολύ ανοιχτό παστέλ ροζ.








Η σκιά που χρησιμοποιώ είναι PASTEL LUMIERE της BOURJOIS στην απόχρωση BLANC DIAPHANE No 90







Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Deborah La Cipria Compact Powder




Η la cipria είναι η κλασσική πεπιεσμένη πούδρα με το βιδωτό καπάκι*. Η απόχρωση που έχω είναι η 42 και είναι η πιο ανοιχτή που υπάρχει.


 Η συσκευασία περιέχει 14 γραμ. που είναι πολύ καλή ποσότητα για πούδρα. Την χρησιμοποιώ ήδη δύο μήνες και φαίνεται ότι θα κρατήσει για αρκετό καιρό.


    Είναι απαλή και αρκετά καλυπτική - μερικές φορές τη φοράω μόνη της. 
Σταθεροποιεί το μακιγιάζ και απορροφά την λιπαρότητα - είναι ιδανική για ανανέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πινέλο ή σφουγγαράκι. 


 Ωστόσο δεν θα συνιστούσα το σφουγγαράκι της συσκευασίας, είναι σκέτο αφρολέξ. Ένα  σφουγγαράκι για makeup δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.  


Όμως όταν λέω κλασσική πούδρα το εννοώ. Δεν είναι καθόλου ενυδατική, χρειάζεται οπωσδήποτε να βάλετε κρέμα αν την φορέσετε μόνη της. Επίσης δεν έχει δείκτη προστασίας, χρειάζεται είτε αντηλιακή, είτε ενυδατική κρέμα με spf για το καλοκαίρι. 

Αυτά δεν είναι μειονεκτήματα για μένα αλλά αν ζητάτε έξτρα περιποίηση από την πούδρα σας η συγκεκριμένη δεν κάνει για σας. 

Αν όμως θέλετε μια αξιόπιστη πούδρα για κάλυψη και ματ φινίρισμα, με αρκετή ποσότητα και χαμηλή τιμή, είναι η ιδανική για σας.



* η συσκευασία έχει αλλάξει.



Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εσείς που φυλάτε τα δείγματα αρωμάτων;




Αυτή είναι μια χάρτινη, μίνι συρταριέρα που αγόρασα πρόσφατα από το jumbo. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε από την πρώτη φορά που την είδα αλλά δεν την αγόρασα γιατί δεν ήξερα τι να αποθηκεύσω σε κάτι τόσο μικρό. Ώσπου μια μέρα μου ήρθε η ιδέα : θα βάλω μέσα όλα τα δείγματα αρωμάτων που έχω! 


 Μέχρι τώρα τα είχα σε μια μικρή μπιζουτιέρα από χαρτόνι ντυμένο με ύφασμα, ωστόσο κάθε φορά που έψαχνα να βρω ένα συγκεκριμένο δείγμα έπρεπε να τα βγάλω όλα έξω. Τώρα τα βλέπω όλα με μια ματιά. Τα τέσσερα μικρά συρταράκια μου έδωσαν την ιδέα να τα χωρίσω βάσει εποχής.      

1ο και 2ο συρτάρι

3ο και 4ο συρτάρι

Στο πρώτο συρτάρι έβαλα τα "φθινοπωρινά" με ξυλώδεις, ζεστές νότες, στο δεύτερο τα "χειμωνιάτικα" με έντονες, βαριές μυρωδιές και τα ανατολίτικα, στο τρίτο συρτάρι τα "ανοιξιάτικα" δηλαδή τα λουλουδάτα, "χαρούμενα" αρώματα και στο τέταρτο αυτά με τις ανάλαφρες, καλοκαιρινές νότες. 

Κοστίζει μόνο 1,99 ε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα μικροπράγματα στα οποία θέλουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση. Είναι κάτι που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.



 Υ. Γ. Η συγκεκριμένη συρταριέρα χωράει αρκετά δείγματα αλλά αν έχετε μεγάλη συλλογή δεν νομίζω ότι θα σας βολέψει.




Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

H&M LIP PENS



Η σειρά μακιγιάζ της h&m ακολουθώντας την τάση του κραγιόν σε μορφή jumbo μολυβιού που έχουν υιοθετήσει πολλές μάρκες καλλυντικών έχει λανσάρει τα LIP PEN σε 5 χρώματα : natural beauty, love that pink, papaya punch, passionata pink και red carpet red (δεν είμαι σίγουρη για το όνομα του τελευταίου). 
 
 με συσκευασία

χωρίς συσκευασία

Πήρα τις τέσσερις αποχρώσεις με επιφύλαξη καθώς δεν υπήρχαν δείγματα στο stand του καταστήματος (σύνηθες φαινόμενο στα h&m). Παρόλα αυτά δεν το μετάνιωσα γιατί είναι ενυδατικά όσο ένα κραγιόν, έχουν ελαφριά υφή και έντονα χρώματα. Ακόμα και οι απαλές αποχρώσεις δίνουν χρώμα στα χείλη.


                                natural beauty, love that pink, papaya punch, passionata pink

Η natural beauty είναι πολύ ωραία nude απόχρωση χωρίς να μοιάζει με κονσίλερ.
Η love that pink είναι απαλή ροζ απόχρωση που ταιριάζει με όλα.  
Η papaya punch είναι κάτι ανάμεσα σε ροδακινί και πορτοκαλί χρώμα, τέλειο για το καλοκαίρι.  
Η passionata pink είναι έντονο, βαθύ φούξια - ροζ με μπλε - μωβ τόνους, ιδανική για βραδινή έξοδο και επίσημες εμφανίσεις.

Επίσης υπάρχει και κόκκινη απόχρωση. 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη μορφή κραγιόν τα lip pen της h&m είναι ιδανικά. Δεν έχουν πολλές αποχρώσεις όμως συνδυάζουν ποιότητα και τιμή. Κοστίζουν 3,95e και είναι μάλλον τα πιο φθηνά jumbo μολύβια - κραγιόν που κυκλοφορούν στη αγορά. 






Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μακιγιάζ Oriflame Very Me για το πρόσωπο

Πριν ένα μήνα περίπου αγόρασα τέσσερα προϊόντα από την νεανική σειρά very me της oriflame που τα ήθελα από καιρό. Την πούδρα no time for shine powder, τα ρουζ cherry my cheeks στις αποχρώσεις pretty pink και sweet coral και το πινέλο για ρουζ blush brush.


Για την πούδρα δεν έχω να πω πολλά. Την έχω πάρει ξανά και ξανά, έχω αγοράσει σχεδόν όλες τις συσκευασίες με τις οποίες έχει κυκλοφορήσει και έχω να πω ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά της : δίνει ματ όψη στο δέρμα. Την χρησιμοποιώ κατά την διάρκεια της ημέρας, όποτε θεωρώ πως χρειάζομαι λίγο ματ φινίρισμα.



Δεν χρησιμοποιώ το σφουγγαράκι που την συνοδεύει παρόλο που είναι πολύ απαλό και έχει ωραία ροζ σχεδιάκια! Προτιμώ ένα πινέλο πούδρας γιατί πιστεύω ότι έτσι έχει καλύτερη απόδοση. Άλλωστε η συγκεκριμένη πούδρα είναι μόνο για ρετούς, δεν προσφέρει κάλυψη γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύω περισσότερη ποσότητα με το σφουγγαράκι. Έχω την απόχρωση matte light που είναι η ανοιχτή (υπάρχει και πιο σκούρα η matte latte). Η συσκευασία έχει 9 γρ, τα οποία είναι λίγα σε σχέση με άλλες πούδρες που κυκλοφορούν, αλλά κρατάει καιρό γιατί για κάθε χρήση απαιτείται λίγη ποσότητα.  

Το ρουζ cherry my cheeks κυκλοφορεί σε δύο μόνο αποχρώσεις, βασικές θα έλεγα, είναι πολύ απαλό, έχει πολύ καλή απόδοση χρώματος (ειδικά η απόχρωση pretty pink θέλει ελαφρύ χέρι στην εφαρμογή) αλλά η ποσότητα είναι λίγη για προϊόν προσώπου : 2 γρ. Όσο μια σκιά δηλαδή! Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συσκευασία.

Η απόχρωση pretty pink είναι σκούρο ροζ (magenta) και προσωπικά θα το χρησιμοποιήσω περισσότερο το χειμώνα παρά τώρα.

pretty pink
 
pretty pink

Η απόχρωση sweet coral είναι ακριβώς αυτό που λέει : γλυκό κοραλλί. Όχι πορτοκαλοκόκκινο κοραλλί αλλά ροζ-κοραλλί, ιδανικό για αυτήν την εποχή.

sweet coral
     
sweet coral

Το πινέλο για το ρουζ είναι μια πονεμένη ιστορία... 


...είναι μικρό, πολύ μικρό...


...όχι μόνο σε σχέση με κάποιο κλασσικό πινέλο ρουζ
 (άλλωστε μου αρέσουν τα κοντά πινέλα, είναι πιο εύκολο να τα κουβαλάς μαζί σου)...


...αλλά αυτό είναι μικρό γενικά!

 Το μήκος των τριχών αλλά και ο όγκος τους δεν ξεπερνούν το μήκος και τον όγκο του αντίχειρά μου. Πως να βάλω ρουζ με τόσο μικρό πινέλο; Το επιχείρησα. Αλήθεια, δοκίμασα να βάλω ρουζ με αυτό το πινέλο και με τις δύο αποχρώσεις, αλλά δεν δούλεψε ούτε με την ανοιχτή, ούτε με την σκούρα. Κακώς λέγεται blush brush. Θα έπρεπε να λέγεται hightlighter brush γιατί πραγματικά είναι τέλειο για να απλώνεις hightlighter, το δοκίμασα, δουλεύει άψογα για αυτό το σκοπό αλλά για ρουζ δεν το συνιστώ.

Άλλα χαρακτηριστικά : ξύλινο χερούλι, φυσική τρίχα, αρκετά απαλό.      



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Λοσιόν με οινόπνευμα; Υπάρχει τρόπος

     Σας έχει τύχει να αγοράσετε μια τονωτική λοσιόν και να μην την χρησιμοποιήσετε επειδή περιέχει οινόπνευμα; Είναι γνωστό ότι το οινόπνευμα ερεθίζει την επιδερμίδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βάζουν ακόμα στις λοσιόν και ειδικά σε αυτές για λιπαρά δέρματα εφόσον χειροτερεύει την κατάσταση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
     Μου έτυχε να αγοράσω λοσιόν με οινόπνευμα, παρόλο που στα συστατικά της δεν έγραφε ότι  περιέχει οινόπνευμα. Όταν την χρησιμοποιούσα ένιωθα το δέρμα μου να ερεθίζεται και να τραβάει (το δέρμα μου είναι λιπαρό-μεικτό και η λοσιόν δεν ήταν στυπτική). Δεν είχα πολλές επιλογές: ή θα συνέχιζα να την χρησιμοποιώ, με ότι σημαίνει αυτό για το δέρμα, ή θα την πετούσα ή θα έμενε στο ράφι μέχρι να χαλάσει και να την πετάξω. Άλλα τελικά αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο: έβαλα σε ένα μπουκαλάκι λοσιόν μέχρι την μέση και συμπλήρωσα το υπόλοιπο με νερό. Δοκίμασα το διάλυμα και πραγματικά το δέρμα μου δεν ερεθίστηκε καθόλου. Προφανώς το νερό αποδυνάμωσε το οινόπνευμα αλλά δεν επηρέασε τα υπόλοιπα συστατικά της λοσιόν. Από τότε την χρησιμοποιώ κάθε μέρα και το δέρμα μου ούτε ερεθίζεται, ούτε κοκκινίζει, ούτε τραβάει. Αντίθετα το νοιώθω καθαρό, φρέσκο και δροσερό. Το νερό έκανε το θαύμα του!


αυτό έμεινε από ένα μπουκάλι 250ml 


       Αν θέλετε να πειραματιστείτε (όπως εγώ), σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε νερό από βρύση με φίλτρο (όπως εγώ) ή μεταλλικό νερό. Δοκιμάστε το! Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στην -αλκοολούχα- λοσιόν σας. 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

10 τμχ = 10 ευρώ

 Έχετε πάει τώρα τελευταία στα sephora; 
Εγώ πήγα και συγκεκριμένα στα sephora στο city gate. 
Τι βρήκα; 
Μια τσάντα γεμάτη με 10 προϊόντα με 10 ευρώ!


Η προσφορά έχει τον τίτλο 10 τμχ = 10 e και περιέχει 10 προϊόντα από τις μάρκες priorities, rainbow priorities, crazy priorities και sephora, διαφορετικά σε κάθε -σφραγισμένη- σακούλα την οποία διαλέγεις εσύ από το ράφι, κυριολεκτικά στην τύχη!

Τι είχε μέσα η σακούλα μου;

3 αφρόλουτρα priorities των 125ml το καθένα (γιασεμί, γαρδένια, μανόλια)... 


4 σκιές rainbow priorities και συγκεκριμένα 1 τετραπλή σκιά Νο 10 Bronzing Lady (4gr), 1 διπλή σκιά Νο 7 Party Look (3gr) , 1 μονή σκιά Νο 138 Brown Shimmer (3gr) και 1 μονή σκιά baked (Magic Bomb) No 502 Blue Planet (5,5gr)...


3 lipgloss crazy priorities, 1 lollipop gloss No 19 Pearly Rose (5,5gr), 2 lip volume glass No 17 & No 15 (9gr το καθένα).

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική γιατί δεν ήξερα αν θα μου αρέσει το περιεχόμενο της σακούλας που διάλεξα όμως δεν το μετάνιωσα καθόλου. Μάλιστα είμαι τόσο ικανοποιημένη με τα ευρήματα που σκέφτομαι να αγοράσω κι άλλη (ή άλλες)! Είναι σαν kinder-έκπληξη για γυναίκες!    

Αν χρησιμοποιείτε τις συγκεκριμένες μάρκες και σας αρέσουν, βιαστείτε πριν τελειώσουν. 
         
Αν πάλι δεν είστε φανατική των σειρών priorities δείτε το σαν μια ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποια προϊόντα σε πολύ καλή τιμή (πόσα προϊόντα του ενός ευρώ έχουν τέτοια ποιότητα;) ή μπορείτε να τα δωρίσετε (ποια λέει όχι σε δώρα makeup). 

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!