Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μακιγιάζ Oriflame Very Me για το πρόσωπο

Πριν ένα μήνα περίπου αγόρασα τέσσερα προϊόντα από την νεανική σειρά very me της oriflame που τα ήθελα από καιρό. Την πούδρα no time for shine powder, τα ρουζ cherry my cheeks στις αποχρώσεις pretty pink και sweet coral και το πινέλο για ρουζ blush brush.


Για την πούδρα δεν έχω να πω πολλά. Την έχω πάρει ξανά και ξανά, έχω αγοράσει σχεδόν όλες τις συσκευασίες με τις οποίες έχει κυκλοφορήσει και έχω να πω ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά της : δίνει ματ όψη στο δέρμα. Την χρησιμοποιώ κατά την διάρκεια της ημέρας, όποτε θεωρώ πως χρειάζομαι λίγο ματ φινίρισμα.



Δεν χρησιμοποιώ το σφουγγαράκι που την συνοδεύει παρόλο που είναι πολύ απαλό και έχει ωραία ροζ σχεδιάκια! Προτιμώ ένα πινέλο πούδρας γιατί πιστεύω ότι έτσι έχει καλύτερη απόδοση. Άλλωστε η συγκεκριμένη πούδρα είναι μόνο για ρετούς, δεν προσφέρει κάλυψη γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύω περισσότερη ποσότητα με το σφουγγαράκι. Έχω την απόχρωση matte light που είναι η ανοιχτή (υπάρχει και πιο σκούρα η matte latte). Η συσκευασία έχει 9 γρ, τα οποία είναι λίγα σε σχέση με άλλες πούδρες που κυκλοφορούν, αλλά κρατάει καιρό γιατί για κάθε χρήση απαιτείται λίγη ποσότητα.  

Το ρουζ cherry my cheeks κυκλοφορεί σε δύο μόνο αποχρώσεις, βασικές θα έλεγα, είναι πολύ απαλό, έχει πολύ καλή απόδοση χρώματος (ειδικά η απόχρωση pretty pink θέλει ελαφρύ χέρι στην εφαρμογή) αλλά η ποσότητα είναι λίγη για προϊόν προσώπου : 2 γρ. Όσο μια σκιά δηλαδή! Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συσκευασία.

Η απόχρωση pretty pink είναι σκούρο ροζ (magenta) και προσωπικά θα το χρησιμοποιήσω περισσότερο το χειμώνα παρά τώρα.

pretty pink
 
pretty pink

Η απόχρωση sweet coral είναι ακριβώς αυτό που λέει : γλυκό κοραλλί. Όχι πορτοκαλοκόκκινο κοραλλί αλλά ροζ-κοραλλί, ιδανικό για αυτήν την εποχή.

sweet coral
     
sweet coral

Το πινέλο για το ρουζ είναι μια πονεμένη ιστορία... 


...είναι μικρό, πολύ μικρό...


...όχι μόνο σε σχέση με κάποιο κλασσικό πινέλο ρουζ
 (άλλωστε μου αρέσουν τα κοντά πινέλα, είναι πιο εύκολο να τα κουβαλάς μαζί σου)...


...αλλά αυτό είναι μικρό γενικά!

 Το μήκος των τριχών αλλά και ο όγκος τους δεν ξεπερνούν το μήκος και τον όγκο του αντίχειρά μου. Πως να βάλω ρουζ με τόσο μικρό πινέλο; Το επιχείρησα. Αλήθεια, δοκίμασα να βάλω ρουζ με αυτό το πινέλο και με τις δύο αποχρώσεις, αλλά δεν δούλεψε ούτε με την ανοιχτή, ούτε με την σκούρα. Κακώς λέγεται blush brush. Θα έπρεπε να λέγεται hightlighter brush γιατί πραγματικά είναι τέλειο για να απλώνεις hightlighter, το δοκίμασα, δουλεύει άψογα για αυτό το σκοπό αλλά για ρουζ δεν το συνιστώ.

Άλλα χαρακτηριστικά : ξύλινο χερούλι, φυσική τρίχα, αρκετά απαλό.      



Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Λοσιόν με οινόπνευμα; Υπάρχει τρόπος

     Σας έχει τύχει να αγοράσετε μια τονωτική λοσιόν και να μην την χρησιμοποιήσετε επειδή περιέχει οινόπνευμα; Είναι γνωστό ότι το οινόπνευμα ερεθίζει την επιδερμίδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βάζουν ακόμα στις λοσιόν και ειδικά σε αυτές για λιπαρά δέρματα εφόσον χειροτερεύει την κατάσταση. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
     Μου έτυχε να αγοράσω λοσιόν με οινόπνευμα, παρόλο που στα συστατικά της δεν έγραφε ότι  περιέχει οινόπνευμα. Όταν την χρησιμοποιούσα ένιωθα το δέρμα μου να ερεθίζεται και να τραβάει (το δέρμα μου είναι λιπαρό-μεικτό και η λοσιόν δεν ήταν στυπτική). Δεν είχα πολλές επιλογές: ή θα συνέχιζα να την χρησιμοποιώ, με ότι σημαίνει αυτό για το δέρμα, ή θα την πετούσα ή θα έμενε στο ράφι μέχρι να χαλάσει και να την πετάξω. Άλλα τελικά αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο: έβαλα σε ένα μπουκαλάκι λοσιόν μέχρι την μέση και συμπλήρωσα το υπόλοιπο με νερό. Δοκίμασα το διάλυμα και πραγματικά το δέρμα μου δεν ερεθίστηκε καθόλου. Προφανώς το νερό αποδυνάμωσε το οινόπνευμα αλλά δεν επηρέασε τα υπόλοιπα συστατικά της λοσιόν. Από τότε την χρησιμοποιώ κάθε μέρα και το δέρμα μου ούτε ερεθίζεται, ούτε κοκκινίζει, ούτε τραβάει. Αντίθετα το νοιώθω καθαρό, φρέσκο και δροσερό. Το νερό έκανε το θαύμα του!


αυτό έμεινε από ένα μπουκάλι 250ml 


       Αν θέλετε να πειραματιστείτε (όπως εγώ), σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε νερό από βρύση με φίλτρο (όπως εγώ) ή μεταλλικό νερό. Δοκιμάστε το! Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στην -αλκοολούχα- λοσιόν σας.