Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Φτιάξτε ένα ραφάκι για τα δείγματα σας από θήκη cd



Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω νέα προϊόντα. Εκτιμώ πολύ τα δείγματα που βρίσκω μέσα σε περιοδικά ή που μου δίνουν στα καταστήματα καλλυντικών. Η αποθήκευση τους όμως είναι μπελάς. Όταν είναι κλειστά τα βάζω σε ένα κουτί ή σε ένα νεσεσέρ μέχρι να έρθει η ώρα τους - με την καλή έννοια! Όταν όμως τα ανοίγω για να τα χρησιμοποιήσω δεν ξέρω που να τα βάλω. Τα στριμώχνω ανάμεσα στα μπουκαλάκια και στα βαζάκια στο ντουλάπι του μπάνιου ή πάνω στην συρταριέρα μου αλλά πάντα πέφτουν. Δεδομένου ότι τα περισσότερα δείγματα είναι 1ml ή 1,5ml μου παίρνει δύο ή τρεις μέρες να τα τελειώσω και φυσικά αυτό το διάστημα θέλω το άνοιγμα από το φακελάκι να μην ακουμπάει πουθένα. 


Δοκίμασα να φτιάξω ένα ραφάκι χρησιμοποιώντας μια θήκη cd. Απλά έβγαλα το μπροστινό μέρος της θήκης και το κόλλησα μέσα στο ντουλάπι του μπάνιου με blue tack. 


Έβαλα τα δείγματα στην υποδοχή στο κάτω μέρος και ιδού το αποτέλεσμα : τα δείγματα στέκονται μια χαρά, δεν ακουμπάνε πουθενά και είναι εύκολα προσβάσιμα. Εκτός από τα ανοιχτά δείγματα στην θήκη βάζω και κλειστά που θέλω να χρησιμοποιήσω άμεσα - σαν υπενθύμιση. Απλό, πρακτικό και εύκολο. Γιατί δεν το σκέφτηκα πιο πριν;

Υ.Γ. Μπορείτε να στηρίξετε την θήκη δειγμάτων σε καθρέφτη ή έπιπλο ή τοίχο με blue tack ή κολλητική ταινία διπλή όψης.  




Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Erre Due Nail Polish Thinner



Η πρώτη φορά που είδα αυτό το προϊόν ήταν στην ιστοσελίδα της εταιρίας αλλά δεν το αγόρασα λόγω τιμής, κόστιζε πάνω από 7 ευρώ. Η τιμή δεν ήταν εξωφρενική αλλά δεν ήθελα να δώσω τόσα χρήματα για ένα προϊόν που δεν ήξερα αν είναι αποτελεσματικό. Ευτυχώς μαζί με την συσκευασία η erre due άλλαξε και την τιμή, στο μισό περίπου, και έτσι το αγόρασα. Ήθελα να το δοκιμάσω σε κάποια βερνίκια νυχιών που είχαν πήξει, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.   


Το χρησιμοποιώ ένα χρόνο περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έδωσε νέα ζωή στα βερνίκια που ουσιαστικά ήταν για πέταμα. Απλώνονται και διαρκούν όπως πριν. 
Βέβαια υπάρχει και η κλασσική λύση αραιώματος με ασετόν (θυμάμαι την αδελφή μου να το χρησιμοποιεί όταν ήμουν μικρή) που λειτουργεί το πρώτο καιρό αλλά μετά το βερνίκι γίνεται πέτρα - χειρότερο από πριν - και πρέπει να ξαναβάλετε ασετόν το οποίο θα ξαναξεραθεί και πάει λέγοντας...
Αντίθετα το συγκεκριμένο προϊόν δεν χρειάζεται επαναλήψεις για να λειτουργήσει. Τα πρώτα βερνίκια που αραίωσα πριν ένα χρόνο είναι σε άριστη κατάσταση.    
  

Η χρήση του είναι πολύ απλή : ρίχνετε μερικές σταγόνες στο μπουκαλάκι του βερνικιού και το ανακινείτε καλά. Αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλες σταγόνες. Το μπουκαλάκι έχει σταγονόμετρο που διευκολύνει την χρήση του. Η συσκευασία περιέχει 15 ml και κοστίζει 3,5 ευρώ περίπου.